Sveriges innovationsriksdag 2026

Under tre dagar kommer kärnan av Sveriges nationella och regionala profiler inom innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle att samlas i Skaraborg.

Att valet föll på just Skövde och Skaraborg är ingen tillfällighet. Skaraborg står i centrum för den största enskilda industrisatsningen i modern tid. Samtidigt storsatsar regionens redan omfattande jordbruks- och livsmedelsindustri. En tillväxt på 30 000 invånare skall bli realitet de närmaste 7 åren.

- Hela Skaraborg är så hungriga att få vara med i den här utvecklingen. Vi är del av någonting större, men vi har också väldigt unika krafter här i vår hembygd, säger Theres Sahlström, kommunstyrelsens ordförande i Skövde kommun.

Innovationsriksdagen är Sveriges främsta mötesplats för aktörer som arbetar med att främja, stärka och utveckla innovation och näringsliv.

Sveriges Innovationsriksdag, SIR, är den svenska branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP) årliga mötesarena. En händelse som samlar kärnan av Sveriges nationella och regionala profiler inom innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle. De som arbetar för att främja, stärka och utveckla innovation, näringsliv och politik baserat på aktuella samhällsutmaningar.

Se filmen som fångar den otroligt spännande resa som Skaraborg befinner sig i.