Skaraborgsdagen 2021

Varje år samlar vi beslutsfattare från offentlig sektor och näringslivet till en mötesplats som vi kallar Skaraborgsdagen. 2021 skulle dagen hållits för femte gången, men 2021 blev det annorlunda pga pandemin.

 

Skaraborg samverkar våra 15 kommuner genom ett kommunalförbund. Tillsammans med myndigheter, organisationer, företag och enskilda aktörer hittar vi smartare lösningar på våra viktigaste utmaningar. Det är så vi skapar den utveckling vi vill se i Skaraborg – som en plats att leva och verka på, och besöka.

Det har varit ett extremt tufft år för många branscher, inte minst med den ovisshet om framtiden som fortfarande finns. Samtidigt ser vi det arbete ni lägger ner i både små och stora företag för att klara verksamheten under den här tiden, och ändå ha ork att blicka framåt. Detsamma gäller alla er som arbetar i vården. Med detta sänder vi ett stort tack till alla er som jobbar för Skaraborgs bästa!

Vår samverkan gör skillnad, och när vi skapar tydlighet och samsyn når vi fram. Ett av många exempel är E20, som nu börjar byggas ut genom hela Skaraborg, där kommunernas enighet kring behovet var avgörande. Ett annat exempel är i hur vi i Skaraborg samordnar arbetet med att höja kapaciteten på Västra stambanan, tillsammans med alla kommuner mellan Göteborg och Stockholm, och tre regioner. I Business Region Skaraborg paketerar vi de möjligheter som finns hos oss till de företag som vill hitta nya lägen eller vill etablera sig i Skaraborg. Den här typen av samverkansarbete gör Skaraborg starkare, synligare och tydligare, och tillsammans gör vi morgondagens Skaraborg möjligt.

 Skaraborgs Kommunalförbund – 15 kommuner i samverkan

 Skaraborgs kommuner, genom kommunstyrelsernas ordförande:

Katarina Jonsson Skövde, Jonas Sundström Lidköping, Anna-Karin Skatt Tidaholm, Daniel Andersson Essunga, Adam Johansson Falköping, Kent Larsson Grästorp, Carina Gullberg Gullspång, Susanne Andersson Götene, Catrin Hulmarker Hjo, Catarina Davidsson Karlsborg, Johan Abrahamsson Mariestad, Ylva Pettersson Skara, Rolf Eriksson Tibro, Bengt Sjöberg Töreboda, Lars Gezelius Vara