Anders Hansen pratar inför deltagarna

Partssamverkanskonferens inspirerade kring arbete med barn och unga

”Vi är starka, vi är kapabla och vi förtjänar att må bra.” Så inledde unga kommunutvecklare dagens partssamverkanskonferens för Skaraborg.

Den årliga partssamverkankonferensen för arbete med frågor kring barn och unga i regionen och kommunerna i Skaraborg var välbesökt. Nära 150 personer samlades i Skövde för att prata samverkan och psykisk hälsa och ännu fler följde konferensen digitalt.

På scenen syntes bland annat unga kommunutvecklare, UF företaget Spirit UF, Skaraborgs Kommunalförbund med satsningen det syns inte samt Anders Hansen, hjärnforskaren som bland annat är känd från SVT-serien ”Din hjärna”.

Deltagarna fick också goda exempel på lokalt arbete från Primärvårdsrehab i Skövde, RF SISU och Tidaholms kommun.

- Vi hoppas att alla går härifrån både med nya tankar och mer energi. Det händer så mycket bra saker i Skaraborg! säger Karin Ahlqvist, utvecklings ledare inom området Barn och unga på Skaraborgs Kommunalförbund.

Dag för nätverkande och inspiration

Målsättningen med partssamverkanskonferensen är att sprida goda exempel på allt som pågår i Skaraborg samt att skapa möjligheter för dialoger mellan olika verksamheter. Dagen innehöll därför många pauser där besökarna kunde nätverka med varandra och besöka en monterutställning där verksamheter presenterar sina verksamheter eller särskilda satsningar.

Arrangörer för partssamverkanskonferensen är Samverkansgrupp Barn och unga tillsammans med Skaraborgs kommunalförbund, Folkhälsa och social hållbarhet i Skaraborg på Västra götalandsregionen och Länsstyrelsen.